Weetjes

Hoe bereid ik mijn hond voor?

Er zijn verschillende manieren om uw hond goed voor te bereiden op een bezoek aan de trimsalon. Bij aankomst moet hij of zij natuurlijk aangelijnd zijn. Breng uw hond nooit met een volle maag. Maar zorg er wel voor dat uw hond goed uitgelaten is. Een behandeling kan immers enkele uren duren en het is vervelend als hij of zij de behoefte zolang op moet houden.

Een natte vacht is meestal niet goed te behandelen. Daarom is het van belang om uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen. Overleg ook van tevoren wanneer u uw hond voor de trimbeurt in bad wil stoppen. Sommige vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen als ze net gewassen zijn.

Als uw hond een (medische) afwijking en/of besmettelijke ziekte (zoals kennelhoest of ringwormen) heeft, dan willen wij dat graag van tevoren weten. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond vrij van vlooien is. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft!
sam

Behandelingen in de winter

In de winter kunt u uw hond gewoon laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Want de meeste honden zijn druk in de weer buiten en krijgen het op deze manier niet koud. En als ze nat en dus koud worden is een korte vacht sneller droog en worden ze dus sneller weer warm.
knippen

Pups

Heeft u een pup, dan is het verstandig om al vroeg, liefst voor ze 3 maanden oud zijn, een keer langs te komen. Ze kunnen dan even op tafel staan en ze wennen er aan dat een vreemde ze kamt en vastpakt. Heel goed in de gewenningsfase!

klein-pup